2010. szeptember 6., hétfő

PIATNIK 2010 újdonsághalmaz 1. rész Szigetelés!

Szóval volt ez a bemutató, mint minden évben mostis nagyszabásúra sikeredett. Sok érdekes és izgalamas újdonságot kapunk az idén is. Előljáróban azért írok azokról amiket hiába reméltem az idén: Mindjárt az egyik legnagyobb kedvenc a KELTIS kiegészítője amit szerettem volna. De belátom, hiába a nagyszerű játék ha a kedves vásárló csak a jórégi és a TV-ben agyonreklámozott uncsi játékokat ismeri... Az ilyen nagyszerűek melett meg elszalad a polcok előtt. Aztán a Carcassonne kiegészítője (8.) is hiányzott, de az új CATAN kártyajáték és kiegészítői sem lettek magyarosítva.

No ennyit a panaszkodásról, és most akkor azok amik már itt vannak és hamarosan mindenki megveheti magának:

Talán a legnagyobb durr a TOBAGO ami az idén az Év Játéka jelölésig jutott! Egy szigeten vagyunk méghozzá egy kincsesszigeten, de csak a térkép részeivel rendelkezünk. Kombináció után jöhet a keresés. A variálható lapoknak köszönhetően 32 különböző helyszín lehet a szigetünk. 10 éves kortól ajánlott 2-4 játékosnak. Zoch termék ami azt jelenti, hogy gyönyörű kivitel és az árais ehez igazodik kb 10eft lesz majd, húú





Ez itt kérem az ARANYVÁROS illetve a játéktáblája, A sziget (már megint) kikötőjéből indulva kártyák kijátszásával terjezkedhetünk. Többféle út vezet a nyerésig és a középen található Aranyváros kulcsáig. Elsőre meggyőző és kellően családbarát játéknak tűnik, a doboza csodaszép és szintén 10év felett ajánlott. Az ára 7 eft környékén alakul.



FINCA nos ez a játék lett a legjobb húzás az idén véleményem szerint. Jónéhány díjat besepert alig 1 éves múltja alatt, valamit tömve van fagyümölcsökkel csodálatos játékelemekkel és hát ami a legfontosabb mindezt nagyjából 5eft os áron kaphatjuk meg! Egy szigeten (nemá már ez a 3.) visszük a gyümölcstermelést és igyekszünk gyarapodni, jópofa játékmenet melett egyszerű szabályok 10év felettieknek.



És akkor jöjjön ATLANTIS ami igen egy újabb sziget! Érdekes, hogy Zsuzsámnak ez teteszett meg első ránézésre. Értheő hiszen a készítők mindent beleadtak a szép látvány érdekében, és bár nem fix táblán játszuk mégis talán egy táblásjátékra hasonlít. Atlants ról kel eljuttatnunk emberinek a kontinesre, logikus gondolkodással és a kártyáink kijátszásával tehtejük ezt meg. Nos úgynézki erre semmi panaszunk nem lehet 4eft körüli áron szerintem sokan megfogják majd venni!
No akkor a szigetelésnek vége, a további újdonságok már elkerülik a vizek világát és hamarosan írok róluk bővebbenm ahogyan az itt említettekről is ha majd lesz alakalmunk élesben is kipróbálni a nagyközönséggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése