2010. szeptember 21., kedd

Gémklub árúbemutató

Meghívást kaptam a Gémklub újdonság bemutatójára, örömmel ki is használtam a lehetőséget. Délelőtt voltam, így volt még szabad asztal ;) A sok-sok érdekesség közül elsőként egy logikai játékot az UNIKATO elnevezésűt próbáltuk ki. Van 81 lapkánk 4X 3 féle szín forma és formanagyság különbözteti meg őket. Kapunk játékosonként 10 lapkát és félreteszünk 3 db.ot amit lehet cserélgetni is. Dominószerűen kell egymás mellé helyezni úgy hogy egy és csakis egy különbség lehet a két szomszédos lap közt. Szín háttérszín, forma, és formanagyság tekintetében. Kellemes és elgondolkodtató kis játékocska 4eft alatti árával elég meggyőző.

A büdös bogár pókert végre sikerült hozzáértőkkel játszani, nemsemmi szemétkedős kártyajáték! Kicsit sokallom a 2.800ft ot érte, de ha egy gyors ajándék kell a meglátogatandó baráti társaságnak akkor mindenképpen jó választás!!!

Ezután egy fél játék erejéig az igazi újdonság vagyis a Piszkos Fred a kapitány következett amit a Gémklub idei saját kiadása! Gratulálok ezúton is! A játék arról szól, hogy a nagy bunyóhoz kell összeszednünk a tagokat a saját oldalunkra. Sajátos szép grafika uralja a játékot, az egész hangulata pörgős és néha kiszámíthatatlan (elsőre) de van benne valami magával ragadó. Nem játszottunk végig de mindenképpen érdekesnek találom. Ami viszont egyáltalán nem tetszett benne az a tábla minősége, nem tudom ilyen marad-e de ez a fényes sima lap nekem nem jönbe. Ráadásul mintha szét is csúszott volna…

Gigamic újdonsága a Regatta ami tényleg egy kis kedves és aranyos játék csak az ára elég borsos majdnem 5eft… Node lássuk mit kapunk ennyiért egy kisdobozban: 4 játékosnak 4 kis fa vitorlást + 4 jelzőbóját és egy rakat kártyát. Ennyi. Kirakjuk a bójákat és a lapok kijátszásával körbe kell vinnünk a pályán a hajónkat. Nem lesz egyszerű mivel mindenki első akar lenni J A lapokon nyilak mutatják az irányt és van köztük néhány „kedveskedő” lehetőség is ellenfeleink részére.

Másik ekkora dobozos játékuk a WAZABI ami egy klassz party játék. Pörgős vicces kitolós tehát tuti móka egy jó társaság mellé! Mindenki 4 kockával indít, ezektől kell mihamarabb megszabadulni. A kártyák ebben segítnek vagy gátolnak. Folyamatos akciókkal 15 perc könnyed szórakozás egy menet. Aztán tuti jön még egy kettő három…

Játszottam még az Army Of Frogs szintén logikai játékkal. Magával ragadott. Négyen kellemes időtöltés volt. Színes hatszögletű bakelit békalapokat kell szabályok szerint letenni, hogy legalább 7 saját színű legyen egy kupacban.

Hamar elaszaladt az idő, megemlítem még a Kamisado játékot. Ennél egyszerűbb szabályt még nemtaláltak ki és mellé mennyire összetett logikai képességeket próbára tevő. Hihetelen, nagyon teszett. A pálya nagy és úgy az egyész tényleg szép.

És amikkel nem tudtam játszani de újdonságok:

mIZÉria - Jungle Speed - Sealife - Papayo - YamY - Neuron - Velocity - Jerusalem - RA - Tikal II. - 7 wonders - Fabula - Asteroyds - Cyclades - TocTocToc - Chocolate - Hotel Samoa.


És egy ólyan újdonság amit azért mindenképp megemlítenék ez a MEGASZTÁR karaoke játék. Nem volt ott fizikailag csk aannyit tudok, hogy nem feltételnül kell hozzá énektudás. És társasjáték dvd melléklettel... na majd meglátjuk úgy érzem siker lesz.



2 megjegyzés:

  1. A PFK-ról: ez csak egy prototípus lehetett, amin játszottatok... A rendes játék a nyomdában van, amennyire tudom.

    VálaszTörlés
  2. Hát lehet, hogy az csak egy proto volt de ott sorakoztak az origi dobozok! volt vagy 20 doboz. Játszottál már vele?

    VálaszTörlés