2011. január 31., hétfő

Playmobil 2011/2.


Íme itt vannak azok a készletek melyek a playmobil szemléletváltozását immár 2. éve mutatják. 2010-ben az Ügynök szériával (nálunk a II. félévtől lesz kapható) egy új irányt vett fel a cég. Természetesen voltak már fegyveres készletek, de szinte csak történelmi háttérrel, semmiképp sem a jelen vagy a jövő harcászata volt a cél. Sőt az ügynök szériában már a fejlesztést az elektronikára is kiterjesztették. És itt nem a ledekkel villogó világtérképre gondolok, hanem a mozgásérzékelős riasztóra illetve a színes videokamerára amit az autóba helyezve és a képernyőt a játék távirányítójára téve azonnali képet kapunk, így lehet vele kémkedni valóságosan immár ;) De majd ha már itthon is kapható úgyis bemutatom testközelből!

Lövöldözhetjük egymás járgányait lézeres célzóberendezéssel.
így mérve csapást a másikra...
2011-ben már a jövőben járunk és itt újra kezdetét veszi a harc jó és rossz között....
És az a sorozat amelyet Német honban a leginkább várnak ez nemmás mint a Kőkorszak. Ősszel vehetik birtokukba a gyűjtők és persze a gyerekek is ezt a komplett sorozatot. Eljátszható őskori történeteket nem kínál más gyártó jelenleg a piacon sőt legjobb tudomásom szerint az elmúlt időben sem volt ilyesmi. Kíváncsi leszek mekkora sikere lesz valójában, én drukkolok az biztos :D

Kár hogy a mamutnak nem mozgatható a lába.

Végül 2-szet a western szerelmeseinek. Itt volt már az idő újra elővenni ezt a témát, évek óta max. special figurát kaptunk a vadnyugatról. Az épületek tulajdonképpen kihajtható hordozóeszköz is egyben de meg kell hagyni korrekt a kidolgozása nem beszélve főként a hivatalnok figuráról ez nagyon jó lett! A postakocsi egy külön dobozban vásárolható meg és egy régebbi szekér újra-kiadása, persze kissé átfestett és más figurákkal.

Talán egy 2012 -es western téma előfutára?

Mint láthatod változás indult a playmobilnál, de sajnos egy érthetetlen butaságból az idén sem engednek, vagyis ami a németeknél idén megjelenik az a világ többi részén (de tényleg mindenhol) csak egy év késéssel jelenhet meg. Ez ma már szerintem az internetes kereskedelem derekán nem jó üzletpolitika, persze lehet hogy csak az irigység beszél belőlem ;)

2011. január 25., kedd

playmobil 2011

Végre sikerült levadásznom a Német rajongóktól az új katalógus fotóit ;)
Íme akkor az újdonságok:


Átdolgozták az egész farm világot, modern napelemes főépület egy klassz siló,
 új traktor, sőt egy kis zöldségesbolt is lesz mostantól!


Nem semmi ez a komp, de úgy cakk-pakk az egész kikötő klassz lett,
és remélem  hamarosan nekem is lesz !
Augusztusban jön az új kalózvilág, úgy nézem a régebbi hajót újították fel,
de a sziget és a börtön viszont teljesen át lett dolgozva.

Végre a tuning kedvelőit is kényeztetik az idén! A fekete autóban hangmodul,
 a fehérben pedig működő fényszórót kapunk...
A tündérkastélyt teljesen átdolgozták, nagyon csajszis lett !
Első körben igen jó évre számíthatnak a playmobil iránt elkötelezett gyerekek és természetesen a gyűjtök sem fognak csalódni. Én meg már megint  egy vagyont költhetek  rájuk ;)

A folytatásban elképesztő és a playmobiltól nem megszokott készleteket fogok megmutatni...

2011. január 23., vasárnap

Akciófigurák

Nem mondhatom, hogy az akciófigurák gyűjtögetése
idáig túl sok anyagi megeröltetéssel járt volna. Bár kétségtelen, hogy mindig is szemeztem velük. Tényleg nagyon mutatósak és rengeteg kiegészítő főképpen jármű tartozik melléjük. Néhány hónapja megvettem egy erősen leárazott Indiana Jones filmből készített teherautót. De még a szereplők figuráit nem szereztem be mellé... Aztán a nagy fiam a Jézuskától Star Wars cuccokat kért, és kapott is. Meg mellé katonai (GI Joe szerű) katonai járműveket és embereket. Mivel épp ma van a szülinapja és pont egy ilyen helikoptert kért ezért itt most bemutatom:

A régebbiek, vagyis a karácsonyi pakk a jeep és a harckocsi a jó néhány kiegészítővel. Mivel szeretem a játékokat (ugye) és szeretek róluk minél többet megtudni, ezért rátaláltam a gyártó honlapjára. A Cég a CHAP-MEI névre hallgat és már több éve gyárt az átlagnál kissé jobb minőségű játékokat (Kínai viszonylatban) Azért a Hasbro GI Joe-i még verik a minőségét és persze az árát is, de azért elég rendesen megcsinálták a játékokat. Ráadásul többféle világban. Lovagkor, western, Jungel, Tengeri világ, Police és hát a Soldier Force. Nem tudom mennyi időt fognak kibírni kisfiaim kiképzése közben de ha megmaradnak Én biztosan nem dobálom ki ;)

És természetesen ha gyarapodik annyira a gyűjtemény, hogy érdemes leússz róla szót ejteni akkor azt megteszem!

http://www.chapmei.com/

Boldog Szülinapot Dzsini!
6 évesen a családi készítésű tortával.

2011. január 13., csütörtök

Logikai játékok

A legtöbb ember a társasjátékok közé sorolja, és lehet igazuk is van. Mivel tényleg afféle melléülős játékok ezek. És természetesen lehet társasággal is játszani. De leginkább arra valók, hogy saját agyunkat megtornáztassuk velük.
Vannak a legkisebbeknek szóló formafelismerős mechanikával rendelkezők. Ezeket már 18 hónapos kortól nyugodtan megmutathatjuk csemetéinknek. 3 éves kortól már az egyszerűbb feladványokat is hajlandóak megoldani. 20-30 éve ezek voltak a színes egymásba rakható kockák például. A mai gyerkőcök érzékelhetően jobban érdeklődnek a kihívások iránt, és gyorsan elsajátítják e játékok egyszerű szabályait. Ha nem vigyázunk még óvodás korukban sokkal értelmesebbek lesznek mint mi a szüleik ;)
Íme 3 igazán keresett játék videós bemutatója:

A Csúcsforgalom talán a legismertebb, és sok szülő is szívesen leül mellé egy kis autótologatásra. Bizony a 30. feladvány után már komoly (ész)erőpróba a feladatok teljesítése!
A lényegük mindnek a fokozatosságban rejlik, vagyis ha előröl kezdjük megoldani a feladatokat akkor az agyunk szépen rááll a megoldásokra. Így talán segítve hétköznapi munkáinkat is....

2011. január 12., szerda

KELTIS bemutató videó

A KELTIS bemutatása:



Méltatlanul hanyagolt játék. Érdemes azonban beszerezni mert nagyszerű szórakozást nyújt!

Galaxis Roncsderbi video bemutató

Egy kevésbé ismert játékot mutatok be, ez a Galaxis roncsderbi:



Szeretnél repülni a galaxisban? Na jó akkor dobj össze egy roncsot ;)

2011. január 11., kedd

SULTAN video

Elkészült a SULTAN társasjátékot bemutató videó, nézzétek meg:

playmobil 2011

Sikerült lőnöm néhány képet 2011 playmobil ínyencségeiről:



Egyenlőre ezek, de van még a tarsolyban ;)

2011. január 8., szombat

Magic the Gathering

A világon több millióan játsszák ezt a gyűjtögetős kártyajátékot.

Már több ismerősömtől halottam róla, de csak nemrégiben kezdtem érdeklődni a játék iránt. Nézelődtem a neten, és találtam az egyik hazai forgalmazónál egy lehetőséget az első (beetető) pakli ingyenes átvételére. És mint minden jó magyar ember én is éltem a lehetőséggel. Regisztráció után a körúton található üzletükben átvehettem a paklit és még mellé egy másikat is. 
2 nagyon szép kivitelű egyenként 30 lapos csomag amivel már ellehet kezdeni játszani. Benne egy szintén korrekt és szép alapokat elmagyarázó hatalmas papír nyomat. 
Aztán kezdetem mélyebben belemenni a dologba. Van a gyártó oldalán egy játszható segítő program. A gép ellen lehet kipróbálni a tudásunkat. Persze segítséggel. Ez mind nagyon klassz de azért egy minimális szintű nyelvtudással nehézkes az értelmezése, még ebben a szájbarágós formában is.
Szerencsémre hamar találtam segítséget. Budaörsi csapat segített és az Ő profi játékuk után 2 kezdő meccsben is bemutatták a játékot. Nem mondom, hogy nem fájdult bele az agyam(helye) a sok információba, de az tény, hogy kizárólag játék közben fogom elsajátítani mégpedig további segítséggel a játékmenetet.

Az egész varázslók csatájáról szól. Az fogy győzni aki hamarabb lenullázza ellenfele erőpontjait. Mindkét (vagy több) játékos 60lapos saját maga összeállított paklival játszik. Vannak ugyan gyárilag összerakott csomagok de mindenki eldöntheti, hogy inkább gyűjtöget hozzá vagy cserélget. Tény, hogy bármennyi - akár több millió - játékos is van, elég kicsi az esély arra, hogy ugyanolyan pakli legyen az ellenfeleknél. És akkor még nem beszéltünk a keverés utáni kézbehúzásról...
Ennyi legyen elég egyenlőre, és persze még sokat kell gyakorolnom a tudás eléréséhez. De azon leszek, hogy élőben is (rendezvényeinken) kitudják próbálni az érdeklődők!

Mitől gyűjtögetős? A képen látható egy booster pakk, ebben 15db véletlenszerűen csomagolt lapot találunk. A lapok különböző gyakoriságúak. És naná hogy a legritkábbak a legjobban használhatóak...




2011. január 6., csütörtök

Playmobil nyugaton / katonás képek

Kedvenc játékom -bár nem mintha játszanék is vele- mindenképpen a playmobil. És ugye elég tetemes mennyiség is van a birtokomban de azért megdöbbentő, hogy Európa szebbik oldalán mi mindent összegyűjtenek és még találkozókat is folyamatosan szerveznek. Felteszek pár csodálatos képet ide, sajnos nem én készítettem tehát nem voltam jelen. :(

Most egy kis katonásdi kedvenc gyártómtól:


 




És ha van elég helyünk akkor akár egy csatát is lejátszhatunk. Wargame playmobillal...


Köszönet Macgayvernek!



2011. január 5., szerda

Felkerült az ATLANTIS

Már elég régen elkészült a felvétel, de csak most sikerült feltennem:


Meggondolandó választás, korrekt kis családbarát játék akár 2 játékos részére is.

2011. január 4., kedd

hot wheels pálya...

Ezt a videót muszáj vagyok belinkelni, mert ilyet élőben biztosan nemfogunk látni.

2011. január 3., hétfő

Mivel is kezdjük az évet

Batur fiam ma ment először életében óvodába. Beszoktatás van tehát még valamelyik szülő bent kell, hogy legyen vele. Ma anyja volt a szerencsés, semmi probléma nem is volt. Az igaz, hogy Dzsingíz már fél éve jár és egy csoportba kerültek, de remélem hamar megszokja és betud illeszkedni a közösségbe a kicsi is. Mért olyan nagyon fontos ez ? Hát akinek van kicsi gyerkőce az tudja miről beszélek. Akinek meg nincs az majd megtudja, de azért adok némi betekintést a dologba - legalábbis társasjátékos szemszögből. Egy állandóan izgő mozgó kis ember aki természetesen mindenben benne szeretne lenni és belenyúlni és beleszólni és belefesteni és belekavarni ..... mellett igen nehéz leülni és játszani. Tulajdonképpen Dzsini is már 4 éves elmúlt mire letudott ülni 5 percre a seggére egyhuzamban, de azóta rengeteget javult a dolog. Ő már simán végigjátszik egy Dominion-t de akár egy Memoir'44 is!


Ezt a fejlődést amit látok rajta egyszerűen nem tudom leírni de nagyon jó érzés, és bízom benne,
hogy Bati is "megkomolyodik" legalább egy kicsit ;)
Van egy kis Revensburger játék ami tulajdonképpen inkább ügyességi mint társas, de azzal már elég jól elboldogul, néha teljesen magától leveszi a polcról és hív játszani. (ez itt egy régebbi kép a Sajtos Futammal, akkor még csak összevissza dobálta az egereket) Aztán az óvodát is jól elláttuk nagyszerű játékokkal és Tündinéni is szeret játszani, tehát bízhatok a kicsiben is!



Az év első tárasozását ma délután ejtettük meg egy gyors Carcassonne parti keretében. Épphogy 2 pontal győzni tudtam Dzsini előtt, ügyes a kis betyár ;)

Az év egyébként azzal indult, hogy (igaz virtuálisan) de megismerkedtem egy magyar "gyűjtögetős" kártyajáték gyártójával. Ezeket a téli napokat igyekszem azzal tölteni, hogy megismerkedjek ezzel a világgal is és okosakat tudjak mondani, írni róla. Természetesen a rendezvényeken történő bemutatásokból összegezve.