2011. január 13., csütörtök

Logikai játékok

A legtöbb ember a társasjátékok közé sorolja, és lehet igazuk is van. Mivel tényleg afféle melléülős játékok ezek. És természetesen lehet társasággal is játszani. De leginkább arra valók, hogy saját agyunkat megtornáztassuk velük.
Vannak a legkisebbeknek szóló formafelismerős mechanikával rendelkezők. Ezeket már 18 hónapos kortól nyugodtan megmutathatjuk csemetéinknek. 3 éves kortól már az egyszerűbb feladványokat is hajlandóak megoldani. 20-30 éve ezek voltak a színes egymásba rakható kockák például. A mai gyerkőcök érzékelhetően jobban érdeklődnek a kihívások iránt, és gyorsan elsajátítják e játékok egyszerű szabályait. Ha nem vigyázunk még óvodás korukban sokkal értelmesebbek lesznek mint mi a szüleik ;)
Íme 3 igazán keresett játék videós bemutatója:

A Csúcsforgalom talán a legismertebb, és sok szülő is szívesen leül mellé egy kis autótologatásra. Bizony a 30. feladvány után már komoly (ész)erőpróba a feladatok teljesítése!
A lényegük mindnek a fokozatosságban rejlik, vagyis ha előröl kezdjük megoldani a feladatokat akkor az agyunk szépen rááll a megoldásokra. Így talán segítve hétköznapi munkáinkat is....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése