2011. január 3., hétfő

Mivel is kezdjük az évet

Batur fiam ma ment először életében óvodába. Beszoktatás van tehát még valamelyik szülő bent kell, hogy legyen vele. Ma anyja volt a szerencsés, semmi probléma nem is volt. Az igaz, hogy Dzsingíz már fél éve jár és egy csoportba kerültek, de remélem hamar megszokja és betud illeszkedni a közösségbe a kicsi is. Mért olyan nagyon fontos ez ? Hát akinek van kicsi gyerkőce az tudja miről beszélek. Akinek meg nincs az majd megtudja, de azért adok némi betekintést a dologba - legalábbis társasjátékos szemszögből. Egy állandóan izgő mozgó kis ember aki természetesen mindenben benne szeretne lenni és belenyúlni és beleszólni és belefesteni és belekavarni ..... mellett igen nehéz leülni és játszani. Tulajdonképpen Dzsini is már 4 éves elmúlt mire letudott ülni 5 percre a seggére egyhuzamban, de azóta rengeteget javult a dolog. Ő már simán végigjátszik egy Dominion-t de akár egy Memoir'44 is!


Ezt a fejlődést amit látok rajta egyszerűen nem tudom leírni de nagyon jó érzés, és bízom benne,
hogy Bati is "megkomolyodik" legalább egy kicsit ;)
Van egy kis Revensburger játék ami tulajdonképpen inkább ügyességi mint társas, de azzal már elég jól elboldogul, néha teljesen magától leveszi a polcról és hív játszani. (ez itt egy régebbi kép a Sajtos Futammal, akkor még csak összevissza dobálta az egereket) Aztán az óvodát is jól elláttuk nagyszerű játékokkal és Tündinéni is szeret játszani, tehát bízhatok a kicsiben is!



Az év első tárasozását ma délután ejtettük meg egy gyors Carcassonne parti keretében. Épphogy 2 pontal győzni tudtam Dzsini előtt, ügyes a kis betyár ;)

Az év egyébként azzal indult, hogy (igaz virtuálisan) de megismerkedtem egy magyar "gyűjtögetős" kártyajáték gyártójával. Ezeket a téli napokat igyekszem azzal tölteni, hogy megismerkedjek ezzel a világgal is és okosakat tudjak mondani, írni róla. Természetesen a rendezvényeken történő bemutatásokból összegezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése