2011. szeptember 7., szerda

Piatnik 2011 újdonságbemutató 2, Társasjátékok

Ahogy ígértem most a komolyabb játékokat mutatom meg. Igyekeztem odafigyelni a bemutatásukkor és amit lehetett ki is próbáltam.


Elsőnek a CATAN új kiadásáról mivel ez a leginkább kedvelt társasjáték hazánkban. 15 éve töretlen a népszerűsége, de a régi design most megújult immár magyar kiadásban is. Sőt mindjárt a két kiegészítőt is megveheti hozzá aki úgyérzi. Igazodva a világkiadáshoz szép új grafikát és a fa jelölők helyett műanyag utakat városokat hajókat, lovagokat sőt még rablóbagázst is kapunk ;)  Ezentúl minden évben várhatjuk az újabb kiegészítőket amelyeket az anyacég kiad, Piatnik kiadásban is.










És akkor az újdonságok közül elsőnek egy PONDER elnevezésű verseny/stratégia. Kicsit gyermetegnek tűnik a kinézete és biztosan a kisebbek is élvezni fogják de szerintem felnőttként is jó csatákat kínál ez a játék. Cél a 3 saját békánkat bejuttatni a szemben lévő célmezőbe. Kizárólag tavirózsaleveleken lehet lépdelni és kártyák segítségével,melyek megmutatják épen mit csinálhatunk. De akár harcolhatunk is egymással a cél érdekében. 7 éves kortól 2-4 játékos részére. Nem olcsó nagyjából 8eft lesz az ára.


Érdekesség a Hobbit, ami az azonos című regényből táplálkozik., Vagyis a kis hobbitunkat törpök segítségével kell visszaszerezni Ősi tulajdonunkat a sárkánytól. Összefogva de természetesen mindenki a saját "kincseit" gyűjtögetve haladunk előre a rögös úton. Szép tábla és egyéb kiegészítők valamint egy kis Hobbit figura no meg persze a sárkány majdnem tenyérnyi műanyag szobra van a dobozban :) 10 éves kortól ajánlott 2-5 játékosnak. 6000ft alatt lesz az ára ami elsőre korrekt ár érték arányt mutat.

A Samarkand már egy jóval összetettebb és több odafigyelés igénylő játék. Játékosként előszöris beházasodunk a kereskedőcsaládokba, ahol válás nincs viszont a  többnejűség megengedett:) Ezek után minél jobb karavánutakat kell kiépítenünk ezt akár egységek kötésével is megtehetjük, sajnos nem volt idő vel játszani ezért többet most nemtudok róla mondani. Ami biztos az hogy talán nem a legsikerültebb ez a tábla grafika. És az ára is borsos lesz 10eft felett ... 8 éves kortól 2-5 játékos részére.

Elérkeztünk ahhoz a játékhoz ami szerintem az idei év legjobb ja lesz több szempontból is. A MAMUTVADÁSZ . A tervező neve garancia, de a doboz és az alkotórészek is szépek. A játékmenet meg érdekes és egyszerű, de persze kemény is egyben. Célunk minél több élelmiszert illetve mamutot levadászni begyűjteni. Ezt nyári és téli fordulóban tesszük. Körünkben léphetünk és vadászhatunk is. Kiszoríthatjuk az ellenfeleket meg még kitudja mit rejt a stratégia ebben a játékban. És mindezek mellett még az ár is 6000ft körüli lesz, ami nagyon jó vétellé teszi! 10 éves kortól 2-4 játékosnak.

Végül de nem utolsó sorban itt a FRESCO ami 2010 ben majdnem elnyerte az év játéka díjat! A játékot már nagyjából ismertem és őszintén szólva félek a magyar átlag játékosok fogadtatásról, de mindenesetre a Piatnik úgy érezte ideje egy ilyen összetett játékot már behozni a nagy Magyar piacra. Sőt a doboz még 3 kiegészítőt is tartalmaz, melyekkel tovább fokozható az élmény a játékkal! Nem fogok most nagyon belemenni, de a célunk festékkeverések által freskót festeni amihez segédeink segítségét is feltudjuk majd használni. Ez a játék is bőven 10eft fölötti áron kerül a polcokra, de az hogy 3 pluszt is tartalmaz na meg persze a tényleg érdekes játékmenet, mindenképpen a meggondolandó társasok közé emeli! 10 éves kortól ajánlott 2-4 játékosnak.

Volt még pár érdekes játék de azokról majd máskor. Például a REPELLO biztosan a logikai játékok szerelmeseinek a kedvence lesz és bízom abban, hogy hamarosan videóval is szolgálhatok majd a legjobbakról. Nagyon kellemes napot kaptunk ilyen jó játékokkal megszépítve. Mostmár várom, hogy legközelebbi rendezvényünkön Én magam mutassam be az érdeklődőknek őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése