2009. november 27., péntek


Mára mindössze ez a kis SAJTOS FUTAM nevezetű játék marad bemutatásra. Nem mintha más nem került volna elő, naná hogy a WARHAMMER 40K kisfiam unszolására. De azt majd egy külön bejegyzésben ahogyan ígértemmár. Szóval van ez a egeres-sajtos balhé, vagyis futam. Szép kis magávalragadó játék, a megvalósítással szinte semmi baj nincs csak az a fránya sajtszelet amivel lépkedni kell... Igen azzal van a gond mert nagyon zavaró a játék hevében állandóan feldől... Amúgy jókis memóri és gyorsaságvizsgáló játék. A 2 dobokocka eldobásávál tudjuk meg, hogy milyen színű egeret - zöld-piros-sárga-kék- kell megragadnunk. Persze csak az egérke fenekén van egy kis színes rész ami egyben sípis. Tökjó sípol ;) legalábbis nagyjából úgy 6-7 alkalomig, mert utánnamár idegölő... Mindegy a gyerekek nagyon élvezik a sípolgatást vele éshát ez az Ő játékuk. Az a legjobb amikor a 2. kockán a MACSEK kerül fentre, ugyanis akkor mindenki felkaphat egy-egy egérkét a négyből. Ez megy addíg amíg szépen benem tuszkoljuk a sajtszeletünket az egérlyukba. Nagyjából 10-12 perces 1-1 menet és tényleg élvezet vele a szórakozás, még így40felett is (néha)

2009. november 25., szerda

Taluva



Imádjuk ezket a lapkalerakós területépítkezős játékokat. A Taluva egy méltatlanul hanyagolt játék. Szerény véleményem szerint a nemtúl előnyös megjelenése -mármint a doboznak- tehet erről elsősorban. Valahogy túl barna az egész... és a festmény sem fog meg igazán. Najó de maga a játék! Az kafa. Ezelből a méhsejt lapocskákból kell összeraknunk településeineket, de itt már egymásra is építhetjük sőt kellis, hisze na fafiguráin közül a tornyot csak és kizárólag minimálisan 3 lapka magasságú helyre lehet felépíteni... de csak akkor ha az a mi településünk mellé kerül. És ez a lényeg itt, települések építésével nyerhetünk. Vannak kunyhóink, ebből 3 mellé már tehetünk templomot és tornyot is. Magassági építkezést hajthatunk végre ha kitörésre kényszerítjük a vulkánok egyikét. Nem lesz ám semmi dirrdurr forróság, egszerűen cska lekell tenni a felhúzott lapkát a már lehelyezettekre. Nagyjából ennyi, tény, hogy nemtúl hosszú a játék ha észnélkül játszuk akkor 25 perc nagyjából. Ha viszont kihasználjuk agyunk kombinációs képességeit, és gondolkodva játszuk akkor ez jóval tovább tart majd. Jó szép és csak valmi egészen kicsi hiányzik, hogy tökéletes lehessen.

Ne húzz csőbe


Itt látható az egyik legpörgősebb és legegyszerűbb kártyajáték és ott vidul Dzsingíz fiam mögötte. Tényleg egyszerű mert csak kikell pakolgatni a lapjainkat szépen egymás után, hogy egy szép hosszú vízvezetéket alkossanak... Nanáhogy kitolhatunk a másikkal, ha jónaklátjuk mehet a csövére egy repedt csődarab és máris örömet okoztunk neki. Amit vagy a kis szerelőbácsi ikonnal felvértezett tokenlapunk old meg vagyis tapaszt be, vagy ha van egyszerűen tegyünk rá egy hibátlan ugyanolyan lapot. Olcsójáték hüJegyerekeknek mondhatnánk de ez igazis, mi szeretjük ;)

Jamaica


Megint egy szerda, és megint jósok játék. Igaz most a régebbieket vettük elő, de hamár ittvannak akkor írok róluk pár sort.
Egy szép vagyis mondhatjuk, hogy a legszebb najó csavarjukmég: szóval nekem a legszebb kivitelű játék a JAMAICA a Game Works cégtől, Ők nem túl termékenyek ezidáig. Már a doboza is elkápráztató valmint érezni, hogy nem sporolták ki belőlle az anyagot! Nehéz mint egy homokzsák. Kincsitva is marad a csudaszép megjelenés, hatalmas szabálykönyveket teríthetünkki mert akkorák mint egy lepedő, és igen szépségesek is. De a kártyák és egyéb kiegészítőkre sem lehet panaszunk.
Maga a játék tulajdonképpen egy verseny, a sziget körül amiben kalózkapitány bőrébe bújva haladhatunk a cél felé. Nana azért természetesen megvanám fűszerezve a dolog. Méghozzá egyedi módon, 2 kockával dobunk és van egy nappali és egy éjjeli feladatunk amiket kiválaszthatunk a rendelkezésre álló kártyalapokból. Minden mezőnek vannak költségei amit kifizetve maradhatunk csak ott, hanincsen rá fedezetünk akkor szépen megyünk visszafelé :D Aztán még ottvan a hajónk véges raktere is, sőt ha rálépünk olyan mezőre amin már áll egy társunk akkor jön a nagy BUMM!!! vagyis az ütközet, külön dobokocka van hozzá! Meg vannak hozzá "szerencsekártyák" szerencse? Én mindíg a kitolós kártáykat fogomki... Jópofa szórakozást nyújt, főleg ha 5-6 an játszunk mert akkor szinte állandó a csihi-puhi ami fura dologokat is tud produkálni ;) Mi szeretjük, kellemes a szemnek és élvezetes vele a játék. Az igaz, hogy nem vesszük elő túl gyakran.

2009. november 22., vasárnap

Rush hour

Úgyérzem ez a játék megér egy egész bejegyzést.
Van egy parkoló és vannnak járgányok. Célunk, hogy kivezessük kis piros autónkat onnan. De a mozgások csak előre és hátra tologatásból állhatnak, semiképpen sem oldalirányban. Az alapkészéletben 40 kis kártya, amin 1-1 feladat vár megoldásra 4 szinten.













Lehet, hogy ez nem elég de nemis baj, hiszen potom áron hozzájuthatunk kiegészítőkhöz. Minegyikben 1-1 kiasutó (cabrio, limuzin vagy taxi) van valamint újabb 40 feladvány!Garantáltan élvezete szórakozást nyújt és ígymár 4X40 kihívást!



Rendkívül praktikus maga a játék, a kis feladatkártyák külön fiókban sorakoznak, az éppen soronkövetkezőt pedig magunkelé helyezhetjük külön tartóba.

És akkor lássuk, hogyan szerepelt: Dzsinivel mentünk a nagykerben érte. Egész úton másról sem beszélt, csakhogy mikor érünkmár haza... Itthon gyorsan előkerült a saját példány. Kibontva sajnálattal vettük tudomásul, hogy Mi magyarok (gonodolom az ólcsóbb kivitel) nem kapunk hozzá kis szövet tatyót :( Ettől azért jó szórakozásnak bizonyult. Mondjuk Én nemsokat próbálgathattam, hiszen Zsuzsám odapilantott és attól kezdve magával ragadta a játék. Tényleg bejött neki mert vagy 20-25 feladványt kidolgozott vele, megállás nélkül. Végül helyeslően bólinott a : -Na megérte az árát? kérdésemre ;)
Jó kis szórakozás és ami fontoslehet sokaknál, hogy leülhet mellé akár egyedülis a gyerek-felnőtt. Meglátjuk mitszólnak hozzá látogatóink...

2009. november 19., csütörtök

Na ez egy játéknapvolt a javából!



Tegnap -szerda- úgyéreztem, kimerítődött a játékosnap fogalma számunkra. Délelőtt a PIATNIK-nál voltam beszerzésen. Ilyenkor karácsony előtt ott bizony nagy a forgalom. Azért szántak az Én ügyeimre is időt rendesen. Sőt kaptunk is néhány játékot, kipróbálás-bemutatás céljából. A Keller&Mayer szépen kidolgozott ÚTON AZ OVIBA játékát. Meg egy szép nagy zöld dobozt KELTIS felirattal nyammmm. És hozzá a kártyajátékot is mindjárt fűszerezésként. Plusz 2 másik kártyát a Mágus Párbajt, valamint az új megjelenésű WIZARD elnevezésűt.
Délután meglátogattuk a 2 másik nagyobb importőrt Dzsini fiammal. Playmobil puzzleért indultunk, aztán - mivel a kölköm eléggé eltudja magát engedni ha játékról van szó (húú ha még egyszer 5 éves lehetnék...) ezért nekilátott kidolgozni a pulton felsorakoztatott logikai játékok, Őkelmének tetszetős darabjait. Igazság szerint már régebben is szemezgettem velük, de most nyílt egy kis -najó sok- idő megismerkedni ezekkel is. Fiam közben rendületlenül pakolgatta: hol a repcsiket hol pedig a kis börtöntölteléket akit kikelllene juttatni ALCATRAZ börtönéből...






Nagyjából 17 óróra eljutottunk a Gémer Klubba is, addigra már gyűltek a népek a játékestre. Szerencsénkre nem volt fullon a ház és volt hely és idő több játékot is kipróbálni.
Elsőnek itt a KRYSIS, amit magyar játékkészítőknek köszönhetünk, tehát tutira megér majd egy komplett misét. Elsőre: A szabályait úgyérzem kb 10percen belül meglehet érteni, a benyomásom kicsit keszekusza vel kapcsolatban, a kártyáin egy sötét világ figuráit rajzolták számora hibátlan megjelenéssel. Persze egy bányajáték az legyen durva-piszkos és sötét... De hogy megtörjék ezért, igen élénkszínű kristályokat kell használnunk: szállítanunk gyüjtögetnünk. Nos ez kicsit kilóg az egészből, vagyis egy ilyen nyomi baran játékot nem kelett volna ennyire élénkíteni... de majd még úgyis ülünk melett és minden változhat.
Azután jött pár egyéb játék : Zooloretto, O'zoole Mio!, Valdura, Metropolys... elsőre ezeksem voltak túl meggyőzőek de tutibiztosan nekiülnék még egyikenkmásikank. Azután volt szerencsén kétféle csodaszép fa ügyességi játékot is kipróbálni, a BAMBOELO egy nagy billegő pizzatál amiről lekell szedegetni a fakockákat, döbbenet milyen jó szórakozás! Ezt még talána a:
Bausack neveztűvel tudták überelni, ahol már nem leszedegetni hane építeni kell a fatornyot, mindenféle még önmagában is elborult formájú fadarabokkal.
Végül levezetéss képp szétlövöldöztük egymást egy asztal körül a : Ca$h N Gun$ elnevezésű frenetikus partyjátékkal. Eszetlen pörgős nevettetős, szóval minden ami a felhőtlen szórakozást garantálja, plusz még fekete szivacsformájó pisztolyok! Vagy pisztolyforma szivacsok??? :D A bontot játék magáért beszélt, valószínűleg sokak kedvence volt hiszen ezt a kártyalapok állapota egyenesen tükrözte.




Este 21-23 ig nekiláttunk a 3 PIATNIK kártyajátékhoz: Keltis, Wizard és a Mágus párbaj. Mivel mindegyiken felkell ismerni a számokat ezért Dzsininek ezek nem annyira jöttek be -mivel még csak a pontokat ismeri fel a dobokockán, mondjuk azt viszont ha álmából felkeltikis... És hogy mit keres egy 5 éves kisfickó még este 11kor is a játékasztalnál? Hát ezaz játszik arra sosme fáradt! Végülis a Mágusok párbaja lett az est fénypontja, tök egyszerű szabály és pörgős játékmenet. 4 party aztán mentünk végre alunnnnni :)

2009. november 17., kedd

Carcassonne társasjáték

Carcassonne

Dzsingíz fiammal leginkább a lapkalerakós Carcassonne típusú játékokat szeretünk játszani. Kétségtelenül nagyon élvezem magam is, de amit Őkelme már művel -ugyanis a 7 minden napján lehetőleg 2X előpakolja- az már néha soookkk . És kezdődik a nyaggatás: -APAlécci gyeremár jáccunk ! Ezzel tényleg nem is lenne probléma, sőt örülök neki, hogy még csak 4,65 évesen és (még kell vagy 2 hónap az 5 höz és már egy ideje bele van zavarodva ebbe) simán vágja a szabályokat főleg azokat, amikkel jól ki tud tolni szerencsétlen Apjával. Azért büszkeséggel tölt el az is, hogy nemcsak engem tüntet ki a piszkoskodós taktikájával, hanem szinte mindenkit rendezvényeinken...
Persze a játék lehetővé teszi az ellenséges taktikázást is, meg az eggyütműködőt amiket viszont Zsuzsám tart többre.

Maga a játék leginkább a dominóra hasonlít, lapkákat kell húzni és letenni egymás mellé. Persze a kapcsolódó oldalknak egyezniük kell. Ebből van vagy 72 db a dobozban.
Azután ottvannak azok az aranyos kis fafigurák 5 féle színben. Aztán a szabályzat amit először olvasva döbbenten néztem ! Mi a franckarika??? Hogyan akarnak ezek a színes bábúk (na jó követők) mindjárt 4 féle képpen kinézni :
1, Főldműves (nekünk paraszt) 2, Útonálló 3, Lovag 4, Szerzetes
Tehát hogyan??? amikor minden egyes istenadta ugyanolyan formában és színben pompázik!
Pedig a szabály az szabály ezek itt kérem nem egyformák! - Apámm és ez lett az év játéka? Ez a keszekusza papírdominó?
...















Igen ez lett az, és ha játszol vele magad is így vélekedsz majd. A földművestől a szerzetesig mindenki megtalálja a helyét a térképen. Csak a megfelelő lapkarészletre kell letenni, ennyire egyszerű! Persze azért nem ennyi a játék, megfelelő taktikázással tetemes pontmennyiséget seperhetünk be. Na, igen ez a lényege, vagyis inkább a célja: Minél több lépést megtenni a pontozótáblán! És ez egyben az egyetlen gyenge pontja a játéknak a pontozás, pont a pontozás? :) Ugyanis az útonállókat, a szerzeteseket elég egyértelműen lehet számolni meg még a váraink urait is (lovagok) de már a főldmíves bábuink pontjainak lekaszálása, elég nagy odafigyelést igényel amennyiben vérre (komolyan) játszunk! Mi a fiammal ezt ki is hagyjuk, egyszerűen nem teszünk le parasztokat. Mivel rendkívül népszerű játék ezért nem megvetendő módon a készítők annyi bőrt húznak le róla (rólunk) ahányat csak akarnak, Mi úgyis megvesszük ;) És majd szépen mindet be is mutatjuk a kedves olvasgatóknak itten.


Köszöntő

Üdvözlök mindenkit és persze magamatis új blogomban !

Reményeim szerint itt olyan játékokról írok majd amiket megismertem megismertünk. Persze a szívem csücskeit a Playmobilt és a Hot Wheels járgányait külön figyelemben fogom részesíteni. De a társasjátékok és azon belül a WARHAMMER is nagyító alá kerül itten ;)