2009. november 17., kedd

Carcassonne társasjáték

Carcassonne

Dzsingíz fiammal leginkább a lapkalerakós Carcassonne típusú játékokat szeretünk játszani. Kétségtelenül nagyon élvezem magam is, de amit Őkelme már művel -ugyanis a 7 minden napján lehetőleg 2X előpakolja- az már néha soookkk . És kezdődik a nyaggatás: -APAlécci gyeremár jáccunk ! Ezzel tényleg nem is lenne probléma, sőt örülök neki, hogy még csak 4,65 évesen és (még kell vagy 2 hónap az 5 höz és már egy ideje bele van zavarodva ebbe) simán vágja a szabályokat főleg azokat, amikkel jól ki tud tolni szerencsétlen Apjával. Azért büszkeséggel tölt el az is, hogy nemcsak engem tüntet ki a piszkoskodós taktikájával, hanem szinte mindenkit rendezvényeinken...
Persze a játék lehetővé teszi az ellenséges taktikázást is, meg az eggyütműködőt amiket viszont Zsuzsám tart többre.

Maga a játék leginkább a dominóra hasonlít, lapkákat kell húzni és letenni egymás mellé. Persze a kapcsolódó oldalknak egyezniük kell. Ebből van vagy 72 db a dobozban.
Azután ottvannak azok az aranyos kis fafigurák 5 féle színben. Aztán a szabályzat amit először olvasva döbbenten néztem ! Mi a franckarika??? Hogyan akarnak ezek a színes bábúk (na jó követők) mindjárt 4 féle képpen kinézni :
1, Főldműves (nekünk paraszt) 2, Útonálló 3, Lovag 4, Szerzetes
Tehát hogyan??? amikor minden egyes istenadta ugyanolyan formában és színben pompázik!
Pedig a szabály az szabály ezek itt kérem nem egyformák! - Apámm és ez lett az év játéka? Ez a keszekusza papírdominó?
...















Igen ez lett az, és ha játszol vele magad is így vélekedsz majd. A földművestől a szerzetesig mindenki megtalálja a helyét a térképen. Csak a megfelelő lapkarészletre kell letenni, ennyire egyszerű! Persze azért nem ennyi a játék, megfelelő taktikázással tetemes pontmennyiséget seperhetünk be. Na, igen ez a lényege, vagyis inkább a célja: Minél több lépést megtenni a pontozótáblán! És ez egyben az egyetlen gyenge pontja a játéknak a pontozás, pont a pontozás? :) Ugyanis az útonállókat, a szerzeteseket elég egyértelműen lehet számolni meg még a váraink urait is (lovagok) de már a főldmíves bábuink pontjainak lekaszálása, elég nagy odafigyelést igényel amennyiben vérre (komolyan) játszunk! Mi a fiammal ezt ki is hagyjuk, egyszerűen nem teszünk le parasztokat. Mivel rendkívül népszerű játék ezért nem megvetendő módon a készítők annyi bőrt húznak le róla (rólunk) ahányat csak akarnak, Mi úgyis megvesszük ;) És majd szépen mindet be is mutatjuk a kedves olvasgatóknak itten.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése