2009. november 19., csütörtök

Na ez egy játéknapvolt a javából!



Tegnap -szerda- úgyéreztem, kimerítődött a játékosnap fogalma számunkra. Délelőtt a PIATNIK-nál voltam beszerzésen. Ilyenkor karácsony előtt ott bizony nagy a forgalom. Azért szántak az Én ügyeimre is időt rendesen. Sőt kaptunk is néhány játékot, kipróbálás-bemutatás céljából. A Keller&Mayer szépen kidolgozott ÚTON AZ OVIBA játékát. Meg egy szép nagy zöld dobozt KELTIS felirattal nyammmm. És hozzá a kártyajátékot is mindjárt fűszerezésként. Plusz 2 másik kártyát a Mágus Párbajt, valamint az új megjelenésű WIZARD elnevezésűt.
Délután meglátogattuk a 2 másik nagyobb importőrt Dzsini fiammal. Playmobil puzzleért indultunk, aztán - mivel a kölköm eléggé eltudja magát engedni ha játékról van szó (húú ha még egyszer 5 éves lehetnék...) ezért nekilátott kidolgozni a pulton felsorakoztatott logikai játékok, Őkelmének tetszetős darabjait. Igazság szerint már régebben is szemezgettem velük, de most nyílt egy kis -najó sok- idő megismerkedni ezekkel is. Fiam közben rendületlenül pakolgatta: hol a repcsiket hol pedig a kis börtöntölteléket akit kikelllene juttatni ALCATRAZ börtönéből...






Nagyjából 17 óróra eljutottunk a Gémer Klubba is, addigra már gyűltek a népek a játékestre. Szerencsénkre nem volt fullon a ház és volt hely és idő több játékot is kipróbálni.
Elsőnek itt a KRYSIS, amit magyar játékkészítőknek köszönhetünk, tehát tutira megér majd egy komplett misét. Elsőre: A szabályait úgyérzem kb 10percen belül meglehet érteni, a benyomásom kicsit keszekusza vel kapcsolatban, a kártyáin egy sötét világ figuráit rajzolták számora hibátlan megjelenéssel. Persze egy bányajáték az legyen durva-piszkos és sötét... De hogy megtörjék ezért, igen élénkszínű kristályokat kell használnunk: szállítanunk gyüjtögetnünk. Nos ez kicsit kilóg az egészből, vagyis egy ilyen nyomi baran játékot nem kelett volna ennyire élénkíteni... de majd még úgyis ülünk melett és minden változhat.
Azután jött pár egyéb játék : Zooloretto, O'zoole Mio!, Valdura, Metropolys... elsőre ezeksem voltak túl meggyőzőek de tutibiztosan nekiülnék még egyikenkmásikank. Azután volt szerencsén kétféle csodaszép fa ügyességi játékot is kipróbálni, a BAMBOELO egy nagy billegő pizzatál amiről lekell szedegetni a fakockákat, döbbenet milyen jó szórakozás! Ezt még talána a:
Bausack neveztűvel tudták überelni, ahol már nem leszedegetni hane építeni kell a fatornyot, mindenféle még önmagában is elborult formájú fadarabokkal.
Végül levezetéss képp szétlövöldöztük egymást egy asztal körül a : Ca$h N Gun$ elnevezésű frenetikus partyjátékkal. Eszetlen pörgős nevettetős, szóval minden ami a felhőtlen szórakozást garantálja, plusz még fekete szivacsformájó pisztolyok! Vagy pisztolyforma szivacsok??? :D A bontot játék magáért beszélt, valószínűleg sokak kedvence volt hiszen ezt a kártyalapok állapota egyenesen tükrözte.




Este 21-23 ig nekiláttunk a 3 PIATNIK kártyajátékhoz: Keltis, Wizard és a Mágus párbaj. Mivel mindegyiken felkell ismerni a számokat ezért Dzsininek ezek nem annyira jöttek be -mivel még csak a pontokat ismeri fel a dobokockán, mondjuk azt viszont ha álmából felkeltikis... És hogy mit keres egy 5 éves kisfickó még este 11kor is a játékasztalnál? Hát ezaz játszik arra sosme fáradt! Végülis a Mágusok párbaja lett az est fénypontja, tök egyszerű szabály és pörgős játékmenet. 4 party aztán mentünk végre alunnnnni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése