2011. június 28., kedd

2011 ÉV JÁTÉKA díjazottak

Idén is kiosztásra kerültek az Évjátéka díjak és az ajánlásokat is megtette a neves zsűri.

http://www.spiel-des-jahres.com/cms/front_content.php?idcat=171

Egyenlőre jómagam nem ismerem ezeket a játékokat így nem tudok róluk érdemben írni. Ha ez változik ígérem beszámolok róluk. Mostanában a makettezés fejlesztése elveszi a játékra szánt időt, így a társasozás a háttérbe szorult egyenlőre.


2011. június 19., vasárnap

Monopoly - Metallica

Nem tagadom az egyik utálatos játék számomra maga a híres MONOPOLY . És mindjárt meg is indoklom, hogy miért: Annak idején amikor még kevésbé volt népszerű a társasjáték és 1990-et sem írtunk még elment egy ilyen jellegű játékmechanizmus. (Mármint a véget nem érő körbekörbe kínlódás a táblán.) még kellő szórakozást nyújtott pedig már akkor sem volt fiatal maga a játék. És azóta minden éveben húznak le róla bőrt bőven csak néhány példa : StarWars, Gyűrűk Ura, Disney... és még számtalan egyéb kiadást élt meg. És veszik viszik játsszák... Viszont az egyik kedvenc és életemet végigkísérő zenekara a Metallica, és most a kettő egyesült... Megszületett a Monopoly Metallica gyűjtői kiadás.... Első gondolatom amikor megláttam az volt hogy kell nekem egy ilyen (természetesen) aztán jobban belegondoltam és be kell valljam mégsem szeretnék belőle. Ez tényleg csak a gyűjtőknek lesz jó én magam ki sem bontanám csak szépen menne a többi kibontatlan játék sorába, na ezért meg nemérdemes. tehát írtam róla és most már Tis tudjátok, hogy van ilyen hát aki szeretné az megveheti :D


2011. június 5., vasárnap

Az első nyári rendezvény

Hát igen eljött ez a nyár is, és nekünk Pócsmegyeren volt a gyermeknapi műsor keretében játszatási lehetőségünk. Kellemes kis település egy kis fűrdő/horgász tóval.  És a tó mellett kapott helyet a rendezvény. Mire odaérkeztünk épp végéhez közeledett a bábelőadás. Mi kipakoltunk az asztalokra a sátor alá a rengeteg társas és egyéb játékot. Pár perc múlva azonban leszakadt az ég de nem ám csak úgy finoman, hanem mindjárt orkán erejű széllel és jégveréssel... Bokáig érő víz maradt és a dobozok egy része is elázott mire bekerült a kocsiba. Aztán még egy órán keresztül szakadt az ég. Hát ez a nyár így kezdődött szabad ég alatt de alaposan elázva, bízom benne, hogy a következő "kerti" rendezvényeinken már megússzuk a vizet ;)