2011. május 27., péntek

2011. május 10., kedd

playmobil hungary: Gyűjteményünk - AUTÓK 1

playmobil hungary: Gyűjteményünk - AUTÓK 1: " Szeretném bemutatni gyűjteményemet, persze mindent nemfogok feltenni és azokat sem azonnal ;) de szépen sorjában pakolgatom...
A playmoworld.hu sajnos megszűnik, de talán itt rendszeresebben írok majd és remélhetőleg érdekeseket.

2011. május 5., csütörtök

MECCANO Fém és műanyag építőjáték

Mostanában elhanyagoltam kicsit a játékokat. Új társasjáték szinte nem is került a kezembe és a régiekkel sem játszunk. Ez a kerti munkáknak is de legfőképpen a makettezés előretörésének köszönhető házunk táján. De amiről most írni szeretnék az a fémépítő játék. Már megfogalmaztam  hogy érdemesnek találom akár idősebb korosztálynak is, mivel rendkívüli kreativitást és így hossza elfoglaltságot kínál. Egyenlőre magamis csak ismerkedem e lehetőségekkel ezért még a dobozban található leírások alapján építek. Dzsini fiam ugyan besegít -végül is neki szántam- de hamarabb megunja mintsem hogy elkészülne 1-1 modell. És az az igazság, hogy tényleg türelem kell hozzá. Egyes helyeken annyira kicsi a hely, hogy az amúgy is min csavarokat nehéz bekapatni az anyákba.A minősége viszont tényleg tökéletes, soha nem volt gond, a menetek tökéletesek, nem kell erőltetni a csavarokat! Szóval az a móka, hogy apa megépíti a skacok meg játszanak vele, sőt ma még a kedves feleségem is tologatta az egyik helikopterkét. Én mondtam neki, hogy építhetne valamit Őis de elzárkózott (egyenlőre ;) )

Aztán itt van ez a szintén MECCANO de a kisebbeknek való és műanyagból készült építőjáték. Jó nagy dobozban és a kis kezekbe simuló  szerszámokkal csavarokkal és alkotóelemekkel. Egy ilyen készletet valószínűleg minden ovi csoport szeretne legalábbis a fiú társaság :)  Az Őszi induláskor elfogom vinni tesztelni élesben óvodákban.