2010. augusztus 25., szerda

Egy játék amit ma elkezdtünk kifejleszteni...

Maga a WARGAME egy igen egyszerű alapokra épülő játéktípus. Miniatűriák és dobokockák felhasználásával tulajdonképpen végtelen variációban lehet szabályokat alkotni. Rengeteg nagysikerű mechanika működik sok-sok különböző világban. Néhányuk szabályai már nemhogy összetettek, hanem egyenesen bonyolultak is. Sokszor rengeteg hibával ami cska bizonyos esetekben mutatkozik meg. Manapság már a kezdőknek sincs egyszerűnek mondható szabályrendszer. Mi épp ezen akarunk valmit változtatni. Vagyis a lehető legegyszerűbb de mégis élvezhető játékmenetet kialakítani. Fő cél, hogy a legkisebb akár óvodás korú gyerkőcök is tudják használni. Ma elkezdük a munkákat. Megvannak a figurák és az alapmechanizmus. Az elkövetkező időben tesztjátékok sorozata lesz beindítva.

2010. augusztus 23., hétfő

Vasúttörténeti park Kertivasút találkozó




Már az előző évben is meghívottként vettünk részt ezen a nemzetközi eseményen. Idén ugyanazt a helyeet kaptuk meg csak kicsit szűkösebb volt a dolog mert több kiállító volt ezért a közlekedő utak szűkösebbek lettek. Nemtudom pontosan mennyien voltak de rengetegen az biztos, bár érezhetően kevesebben mint egy éve. Legnépszerűbb az új ráülős kertivasút volt immár közel 800méteren!!! közlekednek a kisvonatok, sőt alagút és tengerszem felett átívelő hidacska is szépíti a környezetet. Tényleg nemsemmi! örök élmény! Szinte az összes mozdony kivot tolva veeztni si lehetett egyiket. Lovasút hajtánypálya és egyéb csemegék melett ott állt maga az Orient expressz is!
Mi a fűtöházban álítottuk ki a playmobil városunkat 44nm méretben az mostanra már állandósult várhegy résszel megspékelve. 2 szerelvény rótta a köröket egész álló nap. nagyjából 800db playmobil katalógust osztogattunk szét az érdeklődők közt. Melette a Smoodoos -t is népeszerűsítetük és jónéhány vállalkozó szellemű családdal leültünk társasjátékozni. Legnagyobb sikere most a SULTAN játéknak volt, illete a Vigyázz6 kártyajátékának.

Jó pörgős hétvége volt sajnálhatja aki kihagyta, jövőre talákozhatunk újra!

2010. augusztus 19., csütörtök

Újratöltve!

Sok-sok minden történt az elmúl hónapokban. És igen nem voltam jó blogger - bízom benen hogy ezentúl gyakrabban fogok írogani ide.

Jónéhány játékkiállítást és mégtöbb társasjáték bemutatót nyomtam le Zsófival Budapest különböző részein illetve egy nagyobb lélegzetűt Nagykanizsán.

A PIATNIK eddíg is lehetőségeihez mérten támogatott. A Compaya szintén régebbi partnerem valamint egy jó együttműködés alakult ki a M-ágnes bt tulajdonosaival is.

A playmobil hatalmas gyüjteményem melett gyarapszik a társasjátékok halmaza is. A CLICS és a Smoodoos játékok szintén kedvenceim közé tartoznak immáron.

Ja és majdnem kifelejtettem a Sziklafőnix céget akikkel a makettezés vonalat índítottam be. Erről is írok majd a jövőben.